هوا شناسی
آرشیو اخبار
گالری تصاویر
فدراسیون
کردستان

  مصرف کم آب (Dehydration) در کوهنوردی


مصرف کم آب در کوهستان باعث بروز مشکلات زیر می‌شود:
• افزایش خطر آسیب سرمایی
• افزایش خستگی
• افزایش اختلال در تصمیم گیری درست
• افزایش بروز بیماری ارتفاع زدگی ناشی از کمبود اکسیژن
زمان جوشاندن آب برای استریلیزه کردن:
• در سطح دریا = ۱۰ دقیقه
• در ارتفاع ۴۰۰۰ متر = ۲۴ دقیقه
نکته: هر چه ارتفاع بالاتر باشد نقطه جوش آب کمتر می‌شود:
 
 
روش تهیه نوشابه ورزشی:
۱ لیتر آب + ۵ گرم شکر + ۱/۵ گرم نمک‌ (ترجیحا” ORS) + چند قطره لیمو ترش
نکات مهم در مصرف آب در کوهستان:
• آب ناشی از ذوب برف و یخ به علت منیزیم زیاد باعث اسهال می‌شود، مگر آنکه با آب میوه، نمک و شکر ترکیب شود.
• آب چشمه را باید آلوده تلقی کرد، مگر اینکه مطمئن باشید چشمه‌ای که از آب آن استفاده می‌کنید حداقل ۱۵ متر از زیر زمین می‌گذرد.
تدابیر مناسب برای پیشگیری از کم آبی بدن در کوهستان:
• برنامه اجباری نوشیدن آب به صورت هر ۳ ساعت ۱ لیتر
• اضافه کردن ۴ تا ۸ گرم کربوهیدرات در هر لیتر حین کوهنوردی
 
منبع: کتاب مجموعه ای از اطلاعات پزشکی، بیماری ها، امداد و نجات برای کوهنوردی و سفر در طبیعت 
مولف: دکتر حمید مساعدیان

کانون کوه نوردان کردستان

ارسال شده توسط . farid.bayzidnezhad.  چهارشنبه 6 اردیبهشت ماه 1396- ساعت 12.00







   نام   

 ایمیل     

متن